Instal·lació d'ancoratges

Per què és necessària la instal·lació d'ancoratges?

La instal·lació d’ancoratges és una tècnica fonamental en la gestió d’arbres, especialment quan es tracta de garantir la seva estabilitat i seguretat a llarg termini. Aquesta pràctica es fa servir quan es detecten problemes estructurals que podrien comprometre l’arbre, ja sigui per branques febles, inclinacions perilloses o altres factors que puguin posar en risc la seva integritat o la seguretat de l’entorn. En comptes de realitzar intervencions dràstiques com la poda excessiva o, en casos extrems, la tala d’exemplars, l’ancoratge permet una solució menys invasiva, conservant al màxim l’arbre i els seus beneficis.

L’ús d’ancoratges ajuda a prevenir accidents com la caiguda de branques, que podrien causar danys materials o personals, i al mateix temps evita l’estrès que sovint provoca la poda agressiva en els arbres. Aquesta tècnica és especialment útil per a arbres madurs, amb branques pesades o amb una estructura debilitada, així com per a arbres en zones urbanes on el risc de danys a edificis, vehicles o persones és més elevat. A més, és una eina important en la conservació d’exemplars que, per la seva antiguitat o valor ambiental, necessiten ser preservats amb cura.

Com realitzem la poda en alçada a Pauchamama?

A Pauchamama, la instal·lació d’ancoratges és un procés meticulós i planificat, que comença amb una avaluació detallada de l’arbre per identificar quines són les seves necessitats específiques. El nostre equip d’experts arboricultors analitza factors com la salut de les branques, la seva orientació, el pes que suporten i els riscos associats a la seva estructura. Un cop identificades les àrees problemàtiques, seleccionem els ancoratges més adequats per a cada situació, que poden ser tant interns com externs, segons el cas.

L’objectiu és distribuir el pes de manera equilibrada i reforçar les parts més dèbils de l’arbre o les seves branques, reduint així la possibilitat de trencament. Aquesta intervenció es fa de manera que no interfereixi amb el creixement natural de l’arbre i minimitzi l’impacte sobre la seva salut general. A més, utilitzem materials d’alta qualitat, dissenyats específicament per resistir les inclemències del temps i garantir una llarga durabilitat.

Els ancoratges permeten que l’arbre segueixi desenvolupant-se de manera natural, evitant que les branques o l’estructura de l’arbre s’enfrontin a tensions excessives, i allargant així la seva vida útil. El nostre procés és totalment respectuós amb l’entorn, garantint que l’arbre es mantingui estable i segur, però alhora saludable i en harmonia amb l’ecosistema que l’envolta. Per a nosaltres, l’ancoratge és una solució que combina la protecció amb la sostenibilitat, ja que contribueix a conservar els arbres en el seu estat natural sense haver de fer intervencions dràstiques com la tala o la poda severa.

Beneficis de la instal·lació d'ancoratges

Un dels avantatges principals d’aquesta tècnica és que permet mantenir els beneficis que l’arbre aporta, tant a nivell ambiental com social i estètic. Els arbres ajuden a purificar l’aire, regulen la temperatura i ofereixen espais d’ombra, a més de ser essencials per a la biodiversitat urbana. L’ancoratge permet seguir gaudint d’aquests beneficis, minimitzant els riscos associats al deteriorament o la caiguda de branques. Així mateix, s’eviten les possibles repercussions negatives que poden derivar-se de la poda o tala, com la pèrdua de massa verda i el desequilibri ecològic que això podria generar.

A Pauchamama, ens assegurem que cada ancoratge sigui instal·lat seguint els estàndards més rigorosos de seguretat i eficàcia, garantint així que l’arbre pugui continuar aportant el seu valor sense posar en risc l’entorn que l’envolta.

Contacta'ns per més informació sobre la instal·lació d'ancoratges

Si vols obtenir més informació sobre els nostres serveis d’instal·lació d’ancoratges o tens dubtes sobre la seguretat i estabilitat dels teus arbres, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.